Заявка № 04007038

Назва сорту: Ассоль
Заявник: Товариство з обмеженою відповідальністю науково-виробнича агрокорпорація "Степова"
Власник сорту: Товариство з обмеженою відповідальністю науково-виробнича агрокорпорація "Степова"

Анотація

Тип розвитку -- озимий. Кущ-- прямостоячий, рослини середньої висоти, Прапорцевий листок має сильний восковий наліт на піхві і слабке антоціанове забарвлення вушок. Соломина слабовиповненаз сильним восковим нальотом на верхньому міжвузлі та відсутнім або дуже слабким опушенням опуклої поверхні верхнього вузла. Колос білого або солом'яно-жовтого кольору, циліндричної форми, нещільний, середньоїдовжини із помірним восковим нальотом, наявні остюки. Нижня колоскова луска: овально-ланцетна, плече пряме та відсутнє або дужевузьке, зубець середньозігнутий та середньої довжини, опушення внутрішньоїповерхні -- слабке, зовнішньої-- слабке. Зернівка червоногокольору,середньої довжини, ширини та крупна. Язичок -- середній, кіль на нижній квітковій лусці -- наявний, вушка -- гострі. Рослини заввишки 83 см. Зимостійкість сорту в умовах проморожування підвищена, у польових умовах за роки випробування зимостійкість сорту становила 8,5 бала. Стійкість сорту до вилягання 9,0 бала. Стійкість до осипання 9,0 бала. Стійкість до посухи 7,9 бала. За роки випробування сорт слабо уражувався основними хворобами та шкідниками. Середньоранній, достигає за 276 діб. Середня врожайність за роки випробування у зоні Степу 58,2 ц/га. Прибавка донаціональногостандарту 1,0 ц/га. Маса 1000 зерен 37,1 г. Борошномельні та хлібопекарські показники сорту добрі та відмінні. Зерно містить 14,3% білка, клейковини -- 29,0%, сила борошна - 488 о. а., об'єм хліба зі 100 г борошна - 1280 мл. Сильна пшениця.
Опубліковано
2020-03-30