Заявка № 05007022

Назва сорту: Економка
Заявник: Миронівський інститут пшениці ім. В.М. Ремесла Української академії аграрних наук
Власник сорту:

Анотація

Тип розвитку - озимий. Кущ - прямостоячий, рослини середні за висотою. Прапорцевий листок має сильний восковий наліт на піхві і відсутнє або дуже слабке антоціанове забарвлення вушок. Соломина слабовиповнена з сильним восковим нальотом на верхньому міжвузлі та відсутнім або дуже слабким опушенням опуклої поверхні верхнього вузла. Колос білого або солом'яно-жовтого кольору,циліндричної форми, середній за щільністю та довжиною із сильним восковим нальотом та наявними зубцями. Нижня колоскова луска: овальної форми, має середнє за шириною та скошене плече, зубець середньо зігнутий та короткий. На нижній квітковій лусці наявний кіль та гострі вушка. Зернівка червоного кольору, коротка та середньої ширини,має середній язичок. Рослини заввишки 89-92 см. Зимостійкість сорту в умовах проморожування вищесередня,у польових умовах за роки випробування зимостійкість сорту становила 8,7-8,9 бала. Стійкість сорту до вилягання 8,4-8,6 бала. Стійкість до осипання8,5-8,8 бала. Стійкість до посухи 8,1-8,6 бала. За роки випробування сорт слабо вражувався основними хворобами та шкідниками. За даними заявника має компклексну стійкість до грибних хвороб: борошнистої роси, бурої іржі, септоріозу. Середньостиглий, достигає за 282-288 діб. Середня врожайність за роки випробування в зоні Лісостепу 65,5 ц/га, в зоні Полісся 54,5 ц/га. Прибавка до національного стандарту1,8 ц/га. Маса 1000 зерен 40,3 г. Борошномельні та хлібопекарські показники сорту добрі та відмінні. Зерно містить 14,0% білка, клейковини 31 9%, сила борошна294-337о. а., об'єм хліба з 100 г борошна 1100-1120 мл. Сильна пшениця,
Опубліковано
2020-03-30