Заявка № 04007044

Назва сорту: ПАЛПИЧ
Заявник: Державна наукова установа Краснодарський науково-дослідний інститут сільського господарства ім. П.П. Лук'яненка
Власник сорту:

Анотація

Тип розвитку - озимий. Кущ - прямостоячий, рослини низькі. Прапорцевий листок має дуже сильний восковий наліт на піхві і відсутнє або дуже слабке антоціанове забарвлення вушок. Соломина слабовиповнена з сильним восковим нальотом на верхньому міжвузлі та дуже слабким або відсутнім опушенням опуклої поверхні верхнього вузла. Колос білого або солом'яно-жовтого кольору, веретеноподібної форми, нещільний, середньої довжини із сильним восковим нальотом, наявні зубці. Нижня колоскова луска: овально-ланцетна, плече піднесене, середньої ширини, зубець прямий, дуже короткий, опушення внутрішньої поверхні - помірне, зовнішньої - слабке. Зернівка червоного кольору, коротка, середньої ширини та крупна. Язичок -- короткий, кіль на нижній квітковій лусці - наявний, вушка - гострі. Рослини заввишки 74-77 см. Зимостійкість сорту в умовах проморожування вищесередня, зимостійкість сорту у польових умовах за роки випробування становила 8,6-8,8 бала.Стійкість сорту до вилягання 9,0 бала.Стійкість до осипання 8,7-9,0 бала. Стійкість до посухи 7,9- 8,0 бала. За роки випробування сорт слабо уражувався основними хворобами та шкідниками. Середньоранній, достигає за 216-281 добу. Середня врожайність за роки випробування у зоні Степу 58,8 ц/га, Лісостепу 63,9 ц/га. Прибавка до національного стандарту в зоні Степу 0,6 ц/га Лісостепу - 3,1 ц/га. Маса 1000 зерен 35,8-39,8 г. Борошномельніта хлібопекарські показники сорту добрі та відмінні. Зерно містить 14,0-14,5% білка, клейковини - 29,5-31,0%, сила борошна - 411-443 о.а., об'єм хліба зі 100 г борошна - 1100-1200 мл. Сильна пшениця.
Опубліковано
2020-03-30