Заявка № 04024006

Назва сорту: Фора
Заявник: Товариство з обмеженою відповідальністю "Ярд"
Власник сорту:

Анотація

Рослини сорту низькі, без антоціанового забарвлення, з наявними вторинними листочками, двома-трьома квітками на вузлі, має середній час і цвітіння, і достигання. Стебло нефасційоване, коротке з середньою кількістю вузлів. Листки помірно зеленого кольору,без сіруватого відтінку та малою кількістю вторинних листочків. Вторинні листочки характеризуються такими ознаками: не мають воскового нальоту на верхніх листочках, середнього розміру, середньої довжини, вузькі, з середньою відстанню від найширшої частини до основи та відсутністю зубчастості. Прилисток добре розвинутий з відсутньою формою "кролячих вух", має восковий наліт, короткий, середньої ширини та з помірною плямистістю. Квітка з малою довжиною квітконіжки від стебла до першої квітки, має середню ширину чашолистка та округлою формою верхівки верхнього чашолистика на другому квітуючому вузлі. Колір паруса білий з малою максимальною його шириною, прямою формою основи та помірною інтенсивністю хвилястості. Біб має середню кількість насінних зачатків, довгий і вузький, помірно зеленого кольору з наявною пергаментністю, випуклим типом вигину та слабким ступенем його прояву. Нестигле насіння має помірно зелене забарвлення. Насінина неправильної форми, має просту форму крохмальних зерен, сім'ядолі зеленого кольору із помірною зморшкуватістю. Чорне забарвлення рубчика відсутнє. Маса 1000 насінин - середня (200-220г). Напрям використання: продовольчий (для натуральних і заморожених консервів. Період від повних сходів до початку дозрівання становить 73 доба, а період плодоношення - 6. Дружність визрівання - висока. Товарна урожайність бобів - 15,3 т/га з виходом чистого зерна 49,5%, вмістом сухої речовини в зерні 21-30%, загального цукру 6,5%, вітаміну С - 32,6 мг /100г, білку - 31,3%. Дегустаційна оцінка і свіжих плодів 4,6, при переробці - 4,5 бала. переробці - 4,5 бала. Напрям використання: продовольчий. Період від повних сходів до початку дозрівання становить 71 доба, а період плодоношення - 6. Дружність визрівання - висока. Товарна урожайність бобів - 14,1 т/га з виходом чистого зерна 48,6%, вмістом сухої речовини в зерні 21-70%, загального цукру 6,4%, вітаміну С - 31 7 мг /100 г, білку - 29,3%. Дегустаційна оцінка і свіжих плодів і при переробці-8 балів. Ураженість аскохітозом - 17,2, а кореневими гнилями - 36,3%.
Опубліковано
2020-03-30